FitFusion

Oblikovanje telesa, moč, vzdržljivost in umiritev uma in duha!

S prepletanjem znanja in izkušenj iz:

- fitnesa

- pilatesa

- joge

- funkcionalne vadbe

in drugih veščin ter dolgoletnimi izkušnjami sem razvila edinstven program vadbe, ki vam bo pomagal izgorevati kalorije, pospešiti metabolizem, oblikovati telo, preprečiti poškodbe, odpraviti bolečine in izboljšati vaše splošno zdravje in počutje.

Kombinacija strateških vaj in zdrave prehrane vas bo pripeljala do vrhunske forme! 

+ individualen pristop!

Za urnik in lokacije preglej 

V popoldanskih in večernih urah, ko ponavadi potekajo skupinske vadbe, imamo v telesu že kar nekaj energijskih zalog. Te je telo pretvorilo v energijo iz hrane, ki smo jo skozi dan pojedli. Ob izvajanju neke aerobne aktivnosti torej, bo telo prvih približno 30 minut uporabljalo energijo iz teh zalog in šele potem ''preklopilo'' na maščobe, kar pomeni, da bo za energijo uporabljalo maščobne zaloge. Aerobna - nizko intenzivna aktivnost je torej bolj priporočljiva zjutraj na tešče, ko so energijske zaloge po celi noči brez hrane prazne in telo bo za energijo takoj uporabljalo maščobe iz zalog. Na skupinski vadbi FitFusion boste po kvalitetnem ogrevanju in razgibavanju, kar preprečuje morebitne poškodbe, srčni utrip postopoma dvignili in nato s skrbno izbranimi vajami poskrbeli za nihanje srčnega utripa izven aerobnega območja, kar pripomore k večji porabi kalorij in posledično hitrejši porabi energijskih zalog iz hrane, ki smo jo skozi dan pojedli ter hitrejšemu ''preklopu'' na maščobe. Nato se bo, z drugimi, manj intenzivnimi vajami, ostajalo vse več v aerobnem območju in tako postopoma do skorajšnje umiritve ob intenzivnem raztezanju s poudarkom na mišične skupine, ki sem iz izkušenj opazila, da jih ljudje zanemarjajo in zaradi katerih se pogosto pojavijo bolečine v kolenu, križu in drugje. Za zdravo telo mora mišica namreč biti ne le močna, a tudi elastična, saj ko je toga se lahko hitreje natrga/raztrga oziroma kakorkoli poškoduje ali ne opravlja učinkovito funkcije stabiliziranja sklepa in se posledično lahko le-ta poškoduje. Določene napete mišice vlečejo obenem nekatere sklepe preveč le v eno smer in zato nastane prav tako nestabilnost v sklepu, kar lahko privede do bolečin ali poškodb.

FitFusion vadba pripomore tako k večji splošni moči, vzdržljivosti in gibljivosti telesa, seveda pa bomo poudarek namenili ''kritičnim'' predelom in sicer trebuhu, stegnom in zadnjici, a tudi hrbtnim in zadnjim ramenskim mišicam, ki pripomorejo k lepši drži in bolj zdravem hrbtu brez bolečin. Različne izvedbe vaj pa poskrbijo za bodisi lokalno izgorevanje maščobe na tem predelu (recimo na trebuhu) ali ''pumpanju'' mišice za večji volumen (na primer ko želite bolj okroglo in napeto zadnjico). Zanemarili ne bomo prav nobene mišične skupine, saj je le skladno trenirano telo lahko zdravo telo. Mišice delujejo namreč v mišičnih verigah z drugimi mišicami in le ko so vse v drobrem funkcionalnem stanju lahko mišična veriga deluje ustrezno. 

Naučili se boste tudi pravilnega dihanja ob naporu in sproščanju, kar vas bo pripeljalo v stanje popolne sproščenosti in povezanosti telesa, uma in duha.

Ne zamudite priložnosti, da naredite nekaj kvalitetnega zase in se obenem zabavate in sprostite, zato ne odlašajte, začnite s spremembo življenjskega sloga ZDAJ!

© 2020 by SabrinaFit - sabrinafit.eu